Vybrané aspekty multikultúrnej výchovy na stredných školách v Slovenskej republike - Velichová, Ľudmila
Multikultúrna výchova ako transdisciplinárna aktivita a skúmame možnosti jej implementácie vo výučbe odborných ekonomických predmetov na stredných školách v SR. Teoretické východiská, princípy a základné koncepcie multikultúrnej výchovy. Predpoklad formovania pozitívnych postojov žiakov k príslušníkom iných kultúr a akceptovanie ich kultúry prostredníctvom vhodných pro-multikultúrnych vzdelávacích obsahov.