Do the Disadvantaged Districts in Slovakia Catch Up? A Brief Analysis of local Government Spending - Černěnko, Tomáš, 1981-
Slovensko, rovnako ako mnoho iných krajín, sa snaží zmenšiť regionálne rozdiely. Znevýhodnené oblasti boli definované na lepšie zacielenie politiky. Analýza na základe údajov o komunálnych výdavkoch, či tieto regióny (okresy) rastú rýchlejšie ako priemer Slovenska.