Capital City of Culture is "Nové Zámky" - Goda, Natália, 1995-
Cena „Mesto kultúry“ sa na Slovensku stala novou tradíciou od roku 2018. Každé slovenské mesto sa môže zúčastniť a bojovať o tento štatút. Hlavnými bodmi projektu sú dlhodobá podpora miestnej kultúry a umenia, prezentácia rôznych súčasných foriem umeleckej a tradičnej kultúry a rozširovanie súčasného publika, podpora užšej spolupráce medzi mestom a neziskovým sektorom, podpora domáceho vzdelávania a komunity, kultúrne činnosti.