Vzťah obchodnej komplementarity s výškou realizovaného exportu SR do vybraných krajín východnej Ázie - Čína, Japonsko, Južná Kórea - Tomčík, Ondrej, 1979-
Porovnanie exportu Slovenskej republiky na trhy troch východoázijských trhov – Číny, Japonska a Kórei. Kvantifikovanie reálneho využívania exportného potenciálu. Čína ako významnejší konkurent pre Slovensko ako Japonsko a Južná Kórea s ich high-tech produkciou, čo naznačuje vyššiu komplementaritu týchto štátov pre slovenský export ako v prípade Číny, a vyššia komplementarita vedúca k lepšiemu exportnému výkonu Slovenska.