Účtovanie ostatných kapitálových fondov po 1. januári 2018 - Farkaš, Richard
Ostatné kapitálové fondy patria k pomerne diskutovanej téme už od roku 1993, kedy sa po prvýkrát dostali do vtedajšieho opatrenia, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva, pričom v zákone č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v z. n. p. o nich nebola ani zmienka. Ostatné kapitálové fondy boli upravené len v účtovných predpisoch, ktoré upravovali ich tvorbu, ale použitie už nie. Napriek tomu sa v praxi inštitút ostatných kapitálových fondov využíval, spoločnosti ich vytvárali aj používali. Názory odbornej verejnosti na túto problematiku sa však rozchádzali.