Lokačný priestorový model duopolu zohľadňujúci presvedčenie spotrebiteľov - Holzerová, Patrícia, 1995-
Problém výberu lokality v prípade oligopolistického trhu a hľadania rovnovážneho stavu pomocou teórie hier. V prezentovanom modeli vystupujú dve firmy, vyberajúce najvhodnejšiu lokáciu pre ich podnik. Výsledkom sú rovnovážne stratégie pre oba podniky, ktoré sú ovplyvňované rozhodnutiami spotrebiteľov a možnosťou pôsobenia presvedčenia vedúceho k preferencii jedného z výrobcov.