Risk Premium Prediction of Motor Hull Insurance Using Generalized Linear Models - Strežo, Marek, 1990-
Predstavenie metodiky segmentovaného cenového modelu so zovšeobecnenými lineárnymi modelmi, známymi ako GLM, na stanovenie rizikovej prémie. V súčasnosti sú GLM všeobecne uznávané ako štandardná metóda oceňovania motorových vozidiel, iných osobných liniek a retailového poistenia v Európskej únii.