Použitie zbrojného embarga ako jedného z nástrojov nešírenia konvenčných zbraní, jeho limity a prípad Jemenu - Chrvalová, Lujza, 1994-
Definícia pojmu zbrojné embargo, jeho súčasnej podoby na medzinárodnej scéne. Charakterizácia jeho limitov pomocou syntézy údajov. Analýza zbrojného embarga uvaleného na Jemen v roku 2015 zo strany OSN a EÚ, na ktorú je aplikovaný teoretický rozbor a zistené limity.