Pôsobenie islamského bankovníctva v regióne Latinskej Ameriky - Janubová, Barbora, 1991-
Zhodnotenie stavu islamského bankovníctva v latinskoamerických krajinách prostredníctvom analýzy súčasného stavu spolupráce a indexu ukazovateľa rozvoja islamského financovania (IFDI). Zistenie, v akom rozsahu pôsobí na trhu daných krajín. Potenciál islamského bankovníctva v týchto štátoch v dlhodobejšej perspektíve. Posúdenie spolupráce Guyany a Surinamu s inštitúciami islamského bankovníctva.