Ako sa antické spisy o ekonómii stali základom islamského ekonomického myslenia - Škvrnda, František, ml., 1987-
Pokus ozrejmiť formovanie islamskej tradície ekonomického myslenia. Všeobecné charakteristiky antickej gréckej ekonómie. Proces translatio studiorum. Spoločné teoretické črty spájajúce islamské a antické grécke ekonomické myslenie.