Translatological Grounds of Didactics in Tourist Discourse Texts Translation - Novikova, E.J
Analýza aktuálnej paradigmy prekladu v rámci jej funkčnosti pri odbornej príprave prekladateľov na prácu s diskurznými textami v cestovnom ruchu. Návrh variantu didaktizácie prekladu zadaných textov. Prezentácia žánrovej špecifickosti textov cestovného ruchu. Posúdenie problémov spôsobených kultúrnym prenosom informácií o cestovnom ruchu a návrh odporúčanií na predtranslačnú analýzu textov a na ich následný preklad.