Helligmanov-Pollardov model úmrtnosti mužov a žien pre rok 2017 - Kútiková, Jana, 1995-
Problematika modelovania úmrtnosti pomocou zákonov úmrtnosti. Konkrétne zameranie na Helligmanov - Pollardov zákon úmrtnosti, ktorý patrí k najrozšírenejším a jeho aplikácia na modelovanie úmrtnostného správania sa populácie Slovenskej republiky vo vekovom rozpätí od 0 do 100 rokov života, za rok 2017. Odhad parametrov nelineárnych regresných modelov. Levenbergova - Marquardtova metóda nelineárnej regresie. Meranie kvality modelov a presnosti ich prognóz. Úmrtnosť na Slovensku v roku 2017 a jej miera.