Housing Affordability in Slovakia: What Factors Affect It? - Labudová, Viera, 1958-
Príslušné faktory, ovplyvňujúce náklady na domácnosť. Zaťaženie v Slovenskej republike a vyčíslenie intenzity ich vplyvu. Meranie dostupnosti bývania dvomi prístupmi - pomerový prístup a zvyškový prístup. Podľa definície Eurostatu sa domácnosť považuje za „preťaženú“, ak celkové náklady na bývanie predstavujú viac ako 40% disponibilného príjmu.