Modifikovaný index ľudského rozvoja - Procházka, Peter, 1968-
Načrtnutie riešenia, ako by sa mohol index ľudského rozvoja, ako efektívny ukazovateľ potenciálu sociálnej prosperity, zjemniť zapojením ďalšieho indexu, ktorý naznačuje kvalitu lekárskej starostlivosti v danej krajine. Definícia indexu ľudského rozvoja (HDI), jeho rozmery a indikátory. Nová metodika výpočtu HDI. Rozšírenie HDI o index bežných výdavkov na zdravotníctvo a na osobu. Porovnávanie modifikovaného HDI pomocou Pearsonového korelačného koeficientu s pôvodným HDI.