Kvantitatívne uvoľňovanie ako nástroj monetárnej politiky a jeho efekty - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Hlavným cieľom monetárnej politiky je stabilizácia cenovej hladiny a ekonomického cyklu. Vývoj cien je veľmi tesne spojený so stavom ekonomiky a fázou ekonomického cyklu. Ak ekonomika rastie príliš rýchlo a blíži sa k svojmu potenciálu (prehrievanie ekonomiky), cenové tlaky sa stupňujú v dôsledku rýchlejšieho rastu miezd oproti rastu produktivity.