Napĺňanie stratégie Európa 2020 v oblasti boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu v krajinách V4 v období rokov 2008 až 2016 - Šoltés, Erik, 1974-
Poukázanie na odlišný stav a odlišný vývoj chudoby a sociálneho vylúčenia v krajinách V4 v období rokov 2008 - 2016. Využitie súhrnného ukazovateľa - miery rizika chudoby alebo sociálneho vylúčenia (AROPE). Použitie vennovho diagramu čiastkových komponentov (miera rizika chudoby, miera závažnej materiálnej deprivácie a miera veľmi nízkej intenzity práce) ukazovateľa AROPE. Kvantifikovanie do akej miery jednotlivé krajiny V4 v roku 2016 splnili zodpovedajúci cieľ stratégie Európa 2020.