Creative Industry and Measurement of its Impact on the Economy Performance in the Slovak Republic and in Slovenia - Kmety Barteková, Mária, 1992-
Zhodnotenie a demonštrácia ekonomického prínosu a potenciálu (ekonomický rast, zamestnanosť a investície) kreatívneho priemyslu na Slovensku a v Slovinsku na základe priemyselných údajov. Stav transparentnej metódy klasifikácie kreatívneho priemyslu pre rozvoj medzinárodného štandardu. Skúmanie vzťahu medzi obratom subjektov kreatívneho priemyslu a počtom osôb zamestnaných v kreatívnom priemysle štatistickým softvérom PSPP. Na Slovensku nájdenie veľmi silnej pozitívnej korelácie (0,98), v prípade Slovinska veľmi slabej pozitívnej korelácie (0,13).