Spatial Competition with Considering the Weight of the Nodes: Case Study - Sequeira Lopez, Allan Jose, 1986-
Modely teórie hier s cieľom nájsť optimálne umiestnenie hráča pri zohľadnení správania zákazníka. Modelová situácia dvoch spoločností súťažiacich o trh, ktorý je rozdelený do rôznych uzlov. Obe spoločnosti ponúkajú rovnaký tovar na trhu, ale cena tohto tovaru sa môže líšiť. Hráči sa rozhodnú presťahovať na vybrané miesto, aby získali viac klientov, berúc do úvahy náklady spotrebiteľov, čo zahŕňa cenu tovaru aj náklady na dopravu.