Účtovná závierka v jednoduchom účtovníctve - Cígerová, Nadežda
Povinnosťou každej účtovnej jednotky podľa zákona č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve je uzatvorenie účtovných kníh a zostavenie účtovnej závierky. Obsahom tohto príspevku je sprehľadnenie prác vykonávaných pred zostavením účtovnej závierky, uzatváranie účtovných kníh a samotné zostavenie účtovných výkazov so zameraním na FO–podnikateľov. Viď príklad s ukážkou konkrétneho zápisu v účtovníctve fiktívnej firmy.