General Linear Model: An Effective Tool for Analysis of Claim Severity in Motor Third Party Liability Insurance - Šoltés, Erik, 1974-
Analýza závažnosti poistného plnenia v rámci zodpovednosti za škodu, spôsobenú prevádzkou motorového vozidla podľa všeobecného lineárneho modelu. Všeobecný lineárny model kombinuje analýzy rozptylu a regresie a umožňuje zmerať vplyv kategorických faktorov, ako aj číselných vysvetľujúcich premenných na cieľovú premennú.