Účtovanie školskej jedálne v obci na samostatnom účte - Urbanová, Terézia
Školské stravovanie upravuje zákon č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon). S účinnosťou od 1.1.2019 sa podľa zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v znení zákona č. 375/2018 Z.z. v z.n.p. poskytuje dotácia na stravu pre každé dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy. Príklady pre účtovanie školskej jedálne pri materskej škole (bez právnej subjektivity) v obci.