Právne postavenie zástupcu starostu obce - Matlovičová, Iveta
Výkon funkcie poslanca aj zástupcu starostu je verejnou funkciou s právami a povinnosťami vymedzenými v §25 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení. V súlade s §25 ods. 6, tohto zákona, poslanec nesmie byť pre výkon svojej funkcie ukrátený na právach ani nárokoch vyplývajúcich z pracovného alebo obdobného pomeru. Zamestnávatelia umožňujú poslancom výkon funkcie podľa osobitných predpisov.