Impact of Managed Depreciations on Financial Markets - Fišera, Boris
Skúmanie účinkov ďalšieho expanzívneho nástroja menovej politiky na finančný trh - riadeného znehodnocovania a následného zavedenia jednostranného záväzku výmenného kurzu, ktorý implementovali české a švajčiarske centrálne banky po globálnej finančnej kríze v rokoch 2008-2009. Vplyv tohto nástroja na dva hlavné segmenty finančného trhu - dlhopisy a akciové trhy - v Českej republike a vo Švajčiarsku.