Hospodárska súťaž, jej obmedzovanie a porovnanie s antitrustovým právom v USA - Polečová, Petra
Hospodárska súťaž vytvára tlak na podniky, aby ponúkali kvalitnejšie výrobky za nižšie ceny, aby znižovali svoje náklady a efektívne využívali zdroje. V rámci hospodárskej súťaže dochádza často k porušeniu podmienok čo sa prejaví v zvyšovaní cien produktov, znižovaní ich kvality, v obmedzení množstva čo má zlý vplyv najmä na spotrebiteľov. Hospodárska súťaž a dohody obmedzujúce súťaž. Druhy kartelových dohôd. Konanie vo veci dohôd a trestanie dohôd obmedzujúcich súťaž. Ochrana hospodárskej súťaže v USA. Antitrustové právo. Porovnanie antitrustového práva na Slovensku a v USA.