Oddlženie osôb v SR po zmene právnej úpravy v roku 2017 - Veterníková, Mária, 1964-
Oddlženie v súčasnosti na Slovensku ako jediný legálny spôsob, akým sa platobne neschopná fyzická osoba, môže zbaviť svojich dlhov. Inštitút oddlženia do slovenského právneho poriadku zavedený v roku 2006, keď nadobudol účinnosť Zákon o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov. Zásadná zmena právnej úpravy oddlženia v roku 2017 a následne výrazný nárast počtu oddlžovacích konaní. Platná právna úpravu oddlženia v Slovenskej republike a tiež niektoré problémy, ktoré sa vyskytujú pri jej aplikácií v praxi.