O jednom type verbonominálnych spojení v kontexte výučby anglického odborného jazyka - Ondrejová, Zuzana, 1953-
Verbonominálne, multiverbizačné spojenia - z hľadiska štruktúry predstavujú dvojslovné spojenia a koexistujú v angličtine so synonymnými jednoslovnými pomenovaniami. V príspevku sú autorkou prezentované metodické postupy a príklady cvičení, ktoré uplatňuje pri implementácii tohto typu spojení do výučby anglického odborného jazyka. Dôvodom je hojný výskyt týchto štruktúr v anglických ekonomických odborných i vedeckých textoch.