Kvalita života - Mesaroš, Marko
Charakteristika kvality života ako takej, čo všetko na ňu vplýva a ovplyvňuje ju. Je vytvorených mnoho indikátorov, ktoré sa snažia odzrkadliť kvalitu života čo najlepšie, začlenením a prepojením rôznych oblasti a rôznych vedných disciplín. Zameranie na index HDI, čiže index ľudského rozvoja, a na jeho základné indikátory.