Textos literarios en la clase de lengua extranjera - Varela Cano, Diana Patricia, 1964-
Výhody používania literatúry ako autentického materiálu prejavu národnej kultúry užitočného na dosiahnutie vzdelávacích cieľov cudzích jazykov z dôvodu rozmanitosti literárnych žánrov, jazykových foriem, ich štruktúr a bohatého slovníka. Napomáha študentom osvojiť si návyky na čítanie, vzbudiť záujem o zvyky, spôsoby života, sociolingvistické aspekty a zároveň zoznámiť sa s autormi jazyka, ktorý sa učia.