Smart technológie v odpadovom hospodárstve - Stričík, Michal, 1969-
Odpadové hospodárstvo je jedným z hlavných problémov, ktorým v súčasnosti čelia rozvinuté aj rozvojové krajiny sveta. S nárastom populácie a urbanizácie prichádza obrovský problém týkajúci sa generácie odpadu. Zvýšenie tvorby odpadu sa považuje za významnú výzvu pre veľké mestské centrá po celom svete a predstavuje kritický problém pre krajiny so zrýchleným rastom populácie. Nové technológie prinášajú riešenia, ktoré zmenia spôsob ako sa v súčasnosti nakladá s odpadom na celom svete. V súčasnosti spoločnosti hľadajú takéto riešenia pomocou nových technológií a zariadení, ako sú inteligentné senzory, internet vecí (IoT), cloudové platformy atď. Poukázanie na možnosti prieniku moderných technológii do oblasti nakladania s odpadmi, či už vo svete, ako aj príklady využitia v Slovenskej republike.