Relatívne ukazovatele finančnej výkonnosti - Lukáč, Jozef, 1991-
Finančná situácia patrí k podnikovým výsledkom, ktoré rozhodujúcim spôsobom ovplyvňujú postavenie podniku, jeho význam a vážnosť. Na deskripciu finančnej analýzy sa využívajú viaceré údaje z výkazov účtovnej závierky, dáta z iných zdrojov, alebo iné číselné hodnoty, ktoré sú z nich odvodené. Najčastejšie využívané ukazovatele na charakteristiku finančnej situácie podniku sú ukazovatele likvidity, aktivity, zadlženosti a rentability.