Protiinfiltračné prostriedky a nástroje antivírusovej ochrany - Dugas, Jaroslav, 1967-
Trh so softvérovými riešeniami na ochranu pred škodlivými programami ponúka rôzne antivírusové programy, ktoré sa líšia predovšetkým spôsobom dostupnosti a šíriteľnosti programu (freeware, shareware a freemium). Riziko narušenia alebo straty programov a údajov je vysoké aj bez infiltrácie, existuje množstvo softvérových programov na vytváranie záložných kópií súborov. Pri použití vhodného režimu archivácie súborov je používateľ počítača dostatočne chránený pred mnohými nepriaznivými účinkami - chyba operátora, zlyhanie hardvéru, chyba softvéru, výpadky napájania, zlyhanie materiálu úložného média a poškodenie infiltráciami. Najúčinnejšie protiinfiltračné prostriedky a nástroje antivírusovej ochrany.