Return on Investments to a Small Hydropower Plant Construction - Čulková, Katarína
Malé vodné elektrárne na Slovensku ako potenciálne veľmi bohatý zdroj čistej energie, najmä s použitím nových technológií pre ich efektívnejšie využívanie. Otázka účinnosti investície do vodnej energie. Analýza príkladu investície do výstavby malých vodných elektrární podľa doby návratnosti, zameranej najmä na ekonomické hodnotenie projektu. Využitie výroby energie vo vodných elektrárňach prispievajúcej k zvyšovaniu energetickej bezpečnosti štátu pomocou vlastných prírodných primárnych zdrojov energie. Vodná energia a jej účinnosť vzhľadom na životné prostredie.