Relationship between World-mindedness and Consumer Ethnocentrism: A Case of Slovakia - Čvirik, Marián, 1992-
Vzťah medzi spotrebiteľským etnocentrizmom a svetonázornosťou na Slovensku. Špecifické spojenie medzi dvoma rôznymi množstvami. Ako nástroje na meranie použité stupnice CETSCALE a World-mindedness. Na skúmanie a preukázanie hypotézy použitá jednosmerná ANOVA. Regresná a korelačná analýza na skúmanie vzťahu medzi množstvami. Významný vzťah medzi spotrebiteľským etnocentrizmom (CETSCALE) a zmýšľaním vo svete (škála zmýšľania vo svete).