Analysis of Valuation Methods Used in Accounting - Kudlová, Zuzana, 1986-
Problematika oceňovania z pohľadu slovenskej legislatívy. Pokiaľ ide o oceňovanie v Slovenskej republike, upravuje ho zákon o účtovníctve, ktorý je základným účtovným a vykazovacím štandardom pre Slovenskú republiku. Správne ocenenie spoločnosti má pre investorov zásadný význam, pretože jedným z ich hlavných cieľov je udržiavať hodnotu kapitálu, ktorý do spoločnosti investovali.