Tréning vybraných kompetencií študenta cudzích jazykov na príklade stratégie výučby prekladu - Vargová, Dominika, 1987-
Súhrn kompetencií, ktorými by mal podľa názoru autorky absolvent odboru cudzie jazyky a kultúry disponovať. Popis konkrétnych kompetencií: kritické myslenie, kreativita, počítačové zručnosti, vysoká úroveň ovládania spisovného jazyka.