Modifikovaný Dantzingov algoritmus na hľadania najkratšej cesty pre elektromobil - Gežík, Pavel, 1983-
Dantzingov algoritmus možno modifikovať na úlohu hľadania najkratšej cesty pre rôzne druhy optimalizácie ciest v grafe. Najčastejšie hľadá najkratšiu cestu z pohľadu času, ale možno ho použiť aj na nájdenie cesty s maximálnou, resp. minimálnou pravdepodobnosťou, nájdenie cesty s maximálnou, resp. minimálnou priepustnosťou ale aj napr. na úlohu hľadania najkratšej cesty pre elektromobil. Použitie tohto modifikovaného algoritmu je ale podmienené viacerými predpokladmi. Ide najmä o predpoklady spojené s prevádzkou elektromobilu, ako napr. využívanie len rýchlonabijacích staníc alebo konštantná, resp. priemerná spotreba energie v rôznych úsekoch cesty.