Vytvorenie aplikácie v grafickom prostredí Shiny - Sojka, Pavol, 1978-
Tvorba jednoduchej aplikácie v grafickom prostredí Shiny. Toto konkrétne prostredie je v kontexte dnešných technológií relevantné, pretože spája v sebe myšlienku, že všetky časti informačného systému sú prezentované v tzv. cloude a používateľ pristupuje k aplikácii len pomocou internetového prehliadača, ako je napríklad Google chrome alebo Mozilla firefox. Dnes je tento typ prístupu k tvorbe aplikácií v podstate štandardom. Ukážka niekoľkých aktívnych prvkov, ktorými sme schopní ovládať vykresľovanie grafu v modelovej aplikácii a vysvetlenie, čo ktoré príkazy robia. Sprístupnenie aplikácie používateľom.