Aspekty kvality života z hľadiska makroekonomických ukazovateľov - Hajduová, Zuzana, 1974-
Problematika posudzovania úrovne kvality života. Index HDI (Human Development Index). Index prosperity Legatum (LPI). Porovnanie vybraných indexov v troch skupinách krajín: severských krajín, ktoré sú známe vysokou kvalitou života – Švédsko, Nórsko, Fínsko, Dánsko. Druhá skupina - krajiny postkomunistické, krajiny V4. Tretia skupina - Taliansko, Španielsko, Portugalsko a Grécko.