Solowov model ekonomiky rastu - Strežo, Marek, 1990-
Analyzovanie a matematické vyjadrenie vzťahov medzi produkciou, kapitálom a skúsenosťami, resp. znalosťami. Opis správania ekonomiky rovnovážneho rastu a vlastností investícií a spotrieb. Východiskový model ekonomiky rastu. Vlastnosti produkčnej funkcie. Kapitál na jednotku efektívnej práce. Dopad zmeny investovaného kapitálu. Odhad zmeny rastu pri zmene podielu investovaného kapitálu. Rozšírenie modelu o prírodné zdroje a pôdu.