Poverty and Homelessness as a Result of Income Inequalities - Sika, Peter, 1975-
Príjmové nerovnosti, ktoré ovplyvňujú rast chudoby. Závislosť chudoby od schopnosti pokryť náklady na bývanie. Poškodenie sociálneho postavenia prostredníctvom nevhodného prostredia pre život ľudí. Slovenská republika nemá dostupné nájomné byty, čo znamená, že skupiny obyvateľstva s nízkymi príjmami nie sú schopné zabezpečiť a udržať si stabilné bývanie.