Vplyv islamu na politickú situáciu štátov Strednej Ázie - Baleha, Andrianna, 1990-
Význam islamu v Strednej Ázii v rôznych časových obdobiach a následky jeho vplyvu. Islam ako neoddeliteľná súčasť politického systému stredoázijských štátov. Od ekonomickej a politickej stability v regióne závisí stupeň jeho radikalizácie.