Kolumbia FARC – ukončený konflikt? - Jančovič, Peter, 1995-
Vymedzenie príčin a charakteristika priebehu a ukončenia občianskej vojny v Kolumbii. Pohľad na dlhotrvajúci mierový proces a jeho výsledky, súčasnú politickú situáciu v krajine a hlavné výzvy, ktorým štát pre zachovanie trvalého mieru čelí. Hlavné problémy brániace trvalému mieru v krajine a možnosti riešenia tohto konfliktu.