Pracoviská môžu fungovať inak. Dôležitú úlohu zohrávajú energie
Moderné kancelárske priestory definuje postupné ustupovanie od veľkých otvorených priestorov, väčší dôraz na kvalitu materiálov, nové prístupy k vykurovaniu a chladeniu, získavanie energií z obnoviteľných zdrojov. K novinkám patria: Chladiace trámy, vetranie pomocou monitoringu CO2, tepelné čerpadlá, vegetačné strechy, zdieľanie kancelárie s cudzou firmou (office sharing). Každé podnikanie vyžaduje priestory, v ktorých sa bude dobre pracovať.