Afganský bod zlomu - pokračovanie vojnového stavu, alebo mierový proces? - Čech, Ľubomír, 1955-
Analýza situácie v Afganistane cez prizmu rokovaní o urovnaní situácie v krajine. Spomaľovanie procesu riešenia afganskej krízy. Presadzovanie vlastných záujmov každého hráča. Náročné hľadane kompromisu. Americké, ruské, indické a čínske vzťahy s Talibanom. Hľadanie možného východiska.