K niektorým otázkam súčasného Turecko-Kurdského vojenského konfliktu - Lipková, Ľudmila
Postavenie Kurdov v regióne Blízkeho východu najmä v Turecku, Iraku, Iráne a Sýrii, kde žije najviac kurdského obyvateľstva. Analýza problematiky neexistencie nezávislého Kurdistanu, súčasnej situácie v postavení kurdského obyvateľstva, ich historických i súčasných snáh o vytvorenie autonómie. Úloha Kurdov v boji proti Islamského štátu v Iraku a v Sýrii. Vzťah Turecka k autonómnej oblasti Rojava. Perspektíva možnosti vytvorenia nezávislého Kurdistanu.