Imagery přečtou čárové kódy i text - Toman, Pavel
Čiarové kódy sú dnes už štandardom pre automatickú identifikáciu tovarov, bez ktorého sa nezaobídu nielen pokladne v obchodoch, ale ani sklady či výrobné linky. Z pôvodných jednoduchých 1D kódov sa vyvinuli pokročilejšie 2D kódy a vyžiadali si konštrukciu čítačiek, ktoré si s nimi vedia poradiť. Tieto tzv. imagery využívajú technológie z oblasti digitálnych fotoaparátov a stávajú sa nástrojom, ktorý okrem čiarových kódov vie prečítať aj tlačené písmená či rôzne symboly. Nové typy čítačiek sú oveľa univerzálnejšie a nahradili pôvodné jednoúčelové laserové skenery.