Stav a perspektíva nájomného bývania na Slovensku - Cár, Mikuláš
Nájomné bývanie je na Slovensku zatiaľ len malou súčasťou celkového bytového fondu. Zatiaľ sa neobjavila žiadna spoločnosť, ktorá by sa vo väčšom rozsahu venovala poskytovaniu nájomného bývania a služieb s tým spojených. Je potrebné nájsť potrebné zdroje a nástroje, ktoré vytvoria motiváciu pre súkromný sektor stavať a prenajímať cenovo dostupné bývanie. Výraznejší posun možno očakávať len po zintenzívnení spolupráce medzi štátom, samosprávou a súkromným sektorom. Situácia s nájomným bývaním na Slovensku neprispieva k zvyšovaniu konkurencie na trhu s bývaním a k znižovaniu tlakov na rast cien bývania.