Islamské bankovníctvo v rozvojových krajinách - Zagoršeková, Natália, 1991-
Aktuálna situácia v oblasti prieniku islamského bankovníctva na trhy vybraných rozvojových krajín. Analyzovanie aktuálneho stavu v krajinách afrického kontinentu, a tiež v rozvojovej časti európskeho kontinentu, konkrétne v Bosne a Hercegovine. Skúmané rozvojové štáty sú na rôznom stupni implementácie islamského bankovníctva od neexistencie inštitúcií (niektoré krajiny Afriky) až po výhradne islamské bankovníctvo v Sudáne. Spoločnou črtou väčšiny islamských bankových inštitúcií v skúmaných rozvojových štátoch je ich zahraničné vlastníctvo. Faktory pre úspešné etablovanie islamského bankovníctva vo vybraných krajinách.