<The> Western and the Islamic Perspective on Money - Aufner, Anton, 1956-
Všeobecný pohľad na porovnanie dvoch rôznych postojov k peniazom v pozadí politických systémov. Jeden systém - západný svet - je ovplyvňovaný kapitalistickým/individualistickým pohľadom na peniaze ako na každodenný nástroj na nájdenie cesty k rôznym cieľom. Islamský pohľad na peniaze sa vyznačuje jasnými pravidlami, ktoré sú definované v Koráne a súrach. Je súčasťou islamského náboženstva, ktoré ovplyvňuje každú časť moslimského života. Rôzne prístupy k významu peňazí v oboch sférach a identifikácia hlavných rozdielov. Náboženstvo - základ a usmernenie pre prístup k peniazom. Pochopenie islamského financovania. Ukazovatele ekonomickej výkonnosti obyvateľstva.