Sudden and Slow-onset Events as Triggers of Migration - Přívara, Andrej, 1983-
Interakcia klimatických zmien, konfliktov, hospodárskych a sociálnych podmienok významne ovplyvňuje migračné rozhodnutia a riziko vysídlenia. Najmä pomalé udalosti sprevádzané extrémnou chudobou, rodovou nerovnosťou, nízkym rozvojom regiónu, zvýšenými cenami, problémami s vlastníctvom pôdy a zlým plánovaním rozvoja vedú k zvýšenej konkurencii o zdroje a k väčšiemu výskytu konfliktov. Udalosti podnecujú demografický tlak, otázky hygieny, pokles poľnohospodárstva a vedú k výzvam hospodárskeho rozvoja a strate obyvateľstva.